Anne Snellman

Mielipidekirjoitus Kalevassa 30.1.2009

Oulunsalolaisten mielipide kuntaliitoksesta selvitettävä

Paras-hankkeen kunta- ja palvelurakenteen uudistamisen tavoitteena on turvata asukkaille hyvinvointipalvelut myös tulevaisuudessa. Kuntarakenteen on myös oltava elinvoimainen, toimintakykyinen ja eheä. Tähän päästään kuntien kesken muodostamalla kuntaliitoksia tai yhteistoiminta-alueita.
    Oulunsalon kunta on selvitellyt yhteistoiminta-alueiden muodostamista Oulun seudun kuntien ja myös Kempeleen kunnan kanssa erikseen. Oulunsalon kunnan asukkaille palvelut on toteutettava parhaalla mahdollisella tavalla. Tällöin on syytä selvittää myös kuntaliitoksella tapahtuva palvelujen järjestäminen.
    Koska Oulunsalon kunta ei ole halukas selvittämään kuntaliitosta, niin kuntajakolaki mahdollistaa asukkaiden mielipiteen suoran huomioimisen kuntajaon muuttamiseksi. Valtiovarainministeriö voi tehdä erityisen selvityksen, jos 20 prosenttia 18 vuotta täyttäneistä kunnan äänioikeutetuista asukkaista tekee esityksen kunnan lakkauttamisesta tai uuden kunnan perustamisesta.
    Oulunsalolaisten mielipiteen selvittämiseksi rohkenemme lähestyä asukkaita keräämällä nimiä selvityksen tekemiseksi Oulunsalon kunnan ja Oulun kaupungin yhdistämisestä.

 
Pekka Rahikka (ps./sit.)
Anne Snellman (ps.)

Virpi Jääskö (sd.)
Rauni Koppelo (sd.)

Oulunsalon kunnanvaltuutetut
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          Etusivulle